Vem, da sem pred časom že predstavil ta mozaik, vendar ga bom tokrat predstavil s kakovostnimi slikami, ki sem jih naredil z dobrim fotoaparatom. Še fimček sem naredil! Kdor si hoče  ta mozaik ogledati, ga bo našel v novem vrtcu (ENOTA BISERNIK) na Lavrici. Izdelale so ga vzgojiteljice vrtca. Bravo!

Vsakič, ko sem šel po hčerko v vrtec, sem vzgojiteljicam malce pomagal, tako so nastali rdeči krogi, kar je bil moj edini prispevek k mozaiku. Vse ostalo so naredile vzgojiteljice, torej ogromen del. Kamenčke in keramične ploščice so lepile direktno na cementne plošče, ki so jih kasneje pritrdili na steno.

Krasno si je mozaik ogledati ob lepem vremenu, kajti takrat so barve še lepše kot sicer. Kot vidiš, gre za mozaik, kjer so ustvarjalke uporabljale več materialov, namreč prodnike, keramilne ploščice in tudi steklene mozaične ploščice. Kombinacija vseh teh materialov je super izpadla.

Ko se dela mozaik s prodniki, je treba upoštevati kar nekaj stvari, kajti napačno polaganje prodnikov lahko vodi k temu, da prodniki čez nekaj let odpadejo zaradi zmrzali.  V kratkem bomo imeli delavnico prav na to tematiko in sicer, kako se izdelujejo mozaiki iz prodnikov. Več o mozaični delavnici,ki bo 17.4.2016 na Orlah pri Ljubljani, izveš tukaj: 17.4.2016 – Tečaj izdelovanja mozaika iz prodnikov na Orlah pri Ljubljani

Evo, še obljubljen filmček!

Če te zanimajo osnove mozaičarstva, si lahko snameš brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE tukaj: BREZPLAČNA E-KNJIGA

Brezplačno e-knjigo dobiš tako, da se prijaviš na zgornji povezavi na e-novice in po e-pošti dobiš geslo, s katerim si lahko snameš brezplačno e-knjigo. E-novice pošiljam 2 x mesečno in vsebujejo zanimive in koristne informacije o mozaičarstvu, mozaičarjih in mozaičarskih tehnikah ter napotke za umetnike, ki želijo izvedeti, kako uspešno prodajati lastne umetniške kreacije.

Vzgojiteljice so opravile zelo dobro delo. Čestitam, bravo! 🙂

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks

Podobni članki: