Vsak ima svojo žival moči. Moja je želva in dolgo sem potreboval, da sem dojel, da je to res tako. Prvi resnejši namig v tej smeri sem dobil od Ane (Ana Arnautovic), ko mi je pred leti vrgla Oshotove karte in sem začuden buljil v karto, na kateri je bila želva. Tudi razlage se še danes živo spominjam. Seveda se je, ko mi je postajalo jasno, da je želva res moja žival moči, vklopil ego.

turtle power animal

Zakaj samo želva? Zakaj ne tiger? Lev? Karkoli bolj spektakularnega? Bolj, ko sem se poglabljal v ta energijski aspekt svoje biti, bolj sem ugotavljal, da želva sploh ni tako “švoh”! V mitologiji Indijancev zavzema centralno mesto, pa tudi na Kitajskem jo blazno cenijo in tako sem spoznaval sčasoma tudi zelo pozitivne lastnosti želve: Modrost, vztrajnost, korak za korakom, zaupanje v otrokov samostojni razvoj, dolgoživost, nenehna zaščita v smislu, da se ni treba vedno aktivno braniti, da včasi zadostuje tudi samo, če skrijem okončine in glavo pod svojim oklepom in preprosto počakam, da “zunanja neurja” sama prenehajo.

Ker sem se s “svojo želvo” želel bolj povezati, sem si naredil obesek v obliki želve, ki ga še danes nosim okoli vratu. Pred tem nikoli nisem nosil nakita, vedno me je namreč motil. Rad jo nosim, kajti vsakič, ko jo zagledam v ogledalu, me spominja na kakšno pozitivno lastnost želve, me inspirira, da kakšno trenutno situacijo povežem s svojo želvo. V takšnih primerih se vprašam: “Kaj bi naredila v tej situaciji želva?”

IMG_8740

Kakšne so tvoje izkušnje s tvojo žival moči? Kako si jo odkril in sprejel? Kaj te je naučila? Zelo vesel bom, če te vrstice ne izzvenijo kot monolog, ampak kot dialog, zato bom vesel vsakega komentarja, s katerim lahko spodaj obogatiš ta prispevek.

20151202_091940

***

PS: Če bi si rad ogledal galerijo etno nakita, ki ga izdelujem, klikni semkaj: http://www.robertlisac.com/bone-carving-galerija/ . Če te pa veseli ustvarjanje mozaikov, se prijavi na moje e-novice, da boš na tekočem, kdaj bodo naslednje mozaične delavnice. S kodo, ki jo dobiš ob prijavi na e-novice, si lahko snameš mojo brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE.