Mozaična delavnica z naslovom  “Risanje s fugami” je namenjena popolnim začetnikom in tudi tistim, ki že nekaj znajo. Ustvarjali bomo mozaik iz keramičnih ploščic, kjer bo tokrat v ospredju upodabljanje motiva s pomočjo fuge.

Da si boste lahko predstavljali za kaj točno gre, si lahko tukaj ogledate dela mozaičarja Silvestra Bajca (https://www.facebook.com/silvester.bajc),  ki je na ta način v mozaični tehniki vrhunsko upodobil idrijske čipke.

 

butterfly

Avtor mozaika: Silvester Bajc

MOTIV si lahko izberete sami. Lahko je ime, črka, simbol, obraz, drevo, žival… Imejte v mislih, da mora biti fuga svetla, če ozadje iz ploščic temno in obratno, torej, ko je fuga temna, mora biti ozadje svetle barve, da pride motiv, ki ga bomo “narisali” s fugo, sploh do izraza. Načrtujte motiv velikosti 25 cm x 25 cm.

 *
 Mozaik
 …
Avtor mozaika: Silvester Bajc
 …
KDAJ in KJE? Mozaičarska delavnica bo potekala 18.9.2016, od 9:00 do 17:00 ure, v gasilskem domu na Orlah pri Ljubljani. Za vsak slučaj si zapišite prosim mojo gsm številko, če slučajno ne boste našli mozaičarskega prizorišča: 040 901 559 (Robert)
*

ZA KOGA? …za popolne začetnike in nadaljevalce, ki uživajo v ustvarjanju mozaikov iz keramičnih ploščic in seveda fugiranju, kajti vse to se bomo naučili delati. Delavnico bom vodil Robert Lisac. Moja mozaičarska dela si lahko ogledate v moji spletni galeriji

*

OPREMA in MATERIALI? Oblecite se tako, da ne bo škoda obleke, če nanjo pade kaplja lepila. Vso orodje in ves material bo na voljo na delavnici.

 

CENA? 59 €, ki jih poravnate v gotovini na sami delavnici. V ceno so všteti vsi materiali, torej vezana plošča, keramične ploščice, fugirne mase in lepila. Kosilo ni všteto v ceno in si ga plača vsak sam.

 

ROK PRIJAVE? Na delavnico se lahko prijavite do 17.9.2016 tako, da mi pošljete mail na roartdoo@gmail.com

 

KOSILO: Na kosilo se bomo skupaj odpravili v bližnjo gostilnico ali pri preveliki zasedenosti gostilne v LeClercovo restevracijo na Rudniku. Za kosilo je načrtovan dvourni odmor, kajti pomembno je, da vmes tudi “odklopimo”.

 

ZAGOTOVILO: Na koncu delavnice boste lahko domov nesli unikaten mozaik. To je cilj, ki so ga do zdaj še vsi udeleženci mojih tečajev dosegli. Če poznate nekoga, ki bi ga ta tečaj zanimal, mu prosim posredujte to povezavo, ali pa delite celotno zadevo kar na twitterju ali facebooku. Najlepša hvala!

 

ps: Tukaj si lahko ogledate mozaičarske mojstrovine Silvestra Bajca: http://www.robertlisac.com/silvester-bajc-1-del/ Še to! V galeriji Knjižnice Tolmin si lahko v septembru 2016 ogledate razstavo Mozaiki Silvestra Bajca iz Idrije.

*

TUKAJ  si lahko snamete 2 brezplačni e-knjigi in sicer: MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV? Če boste pri prenosu e-knjig imeli slučajno kakšne težave, me prosim kontaktirajte: roartdoo@gmail.com