Tečaj je primeren prav za vse (12 do 99 let), ki bi se radi seznanili z osnovami mozaičarske tehnike. Na koncu tečaja boste odnesli domov mozaični obesek (ali dva), na katerega boste lahko ponosni. Glede na to, da je veseli december pred vrati, je lahko mozaični obesek darilo, ki ga privoščite sebi ali nekomu drugemu.

Kaj? Izdelovali bomo mozaične obeske v mikromozaični tehniki. Obesek bo spiralne oblike. Spirala simbolizira po maorskem izročilu nov začetek, rast in harmonijo. Več o tej simboliki si lahko prebereš tukaj: http://www.robertlisac.com/koru-nov-zacetek/

20151009_093535

Naučili se boste poleg mikromozaičarske tehnike še vse, kar je potrebno znati, da boste lahko po tečaju ustvarjali nakit po lastnih željah glede oblike, dizajna in uporabe materialov. To pomeni, da si bomo ogledali, kako se naredi osnova, na katero boste lepili mozaične kamenčke, kako se naredi mehanizem za zapenjanje, kako se naredijo pri vrvici takšne vozle, da le ti nisi vidni in navsezadnje vam bom še razložil in pokazal, kako se takšen mozaik zafugira in impregnira na enostaven način.

20150925_122545

Kdaj? 21.11. 2015 (sobota), od 9:00. ure do 17:00. ure. Število udeležencev je zaradi kvalitete dela omejeno, zato se prijavite čim prej, najkasneje do 18.11.2015.

Kje? Dom ustvarjalnosti mladih Maribor, Razlagova ulica 16, Maribor (zemljevid: http://zpm-mb.si/programi/dom-ustvarjalnosti-mladih-dum-maribor/)

Oprema in orodja: Vsa orodja in materiale zagotavlja organizator.

20151009_105052

Cena tečaja:49 € V ceno so vštetivsi materiali, ki jih boste na delavnici uporabili: Lesena podlaga, na katero boste lepili mikro mozaične kamenčke, že obdelani mozaični kamenčki, mini-prodniki, lepila, podano strokovno znanje. Plačate kar na tečaju.

Kosilo: Ker tečaj poteka cel dan, bo od 13 ure do približno 14:30 ure, odmor za kosilo. Skupaj se lahko podamo v kakšen bližnji lokal in ob kosilu še kakšno pametno rečemo. Stroške kosila poravna vsak sam.

Prijava: Prijavite se lahko najkasneje do 18.11.2015 tako, da mi pišete na mail: roartdoo@gmail.com . Glede na to, da gre za vsebino, za katero je precej zanimanja, priporočam, da se prijavite čim prej.

PS: Na spletni strani www.robertlisac.com boste izvedel več o meni in na isti spletni strani si lahko ob prijavi na moje brezplačne mozaičarske e-novice snamete brezplačno e-knjigo MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE. Ob prijavi na e-novice dobite kodo, s katero si lahko snamete brezplačno e-knjigo. Če imate email nabiralnik pri gmailu, potem spremljajte predal PROMOCIJE in ko dobite prve mozaičarske e-novice, le te potegnite z levim klikom v glavni predal, da boste na tekočem glede tehnik, nasvetov in tečajev.

***

Podobni članki: