003 delavnica-orle-mozaicni-nakit-karolina-ustvarja

Tako sta v harmoniji ustvarjala oče in hči. Veselje ju je bilo opazovati, kako skladno sodelujeta in se dopolnjujeta.

009 delavnica-orle-mozaicni-nakit-osnutek

Zanimivo pri ustvarjanju mozaikov je to, da se ustvarjanje začne s kaosom in tudi konča s kaosom. Edino, kar ni kaotičnega značaja pa je končni izdelek. Pri projektih, ki zahtevajo mesec ali več  dela, je kaos seveda še toliko večji, ker v ustvarjalni mrzlici itak noben umetnik ne pospravlja za sabo. Saj sem že mislil objaviti kakšno takšno sliko v tem smislu, pa mi tašča ne dovoli ;-).

004 delavnica-orle-mozaicni-nakit-listki-ploscice

Tukaj se dejansko vidi, kako majhni so bili v resnici mozaični delčki, s katerimi so tečajniki ustvarjali. Zato je razumljivo, da seveda brez pincete ni šlo. Spet je bilo fascinantno opazovati, kako je vsak na dani površini podlage ustvarjal in uresničeval čisto svoj mali umetniški svet. To je pač fenomen, ista naloga, isti materiali, končni izdelki pa vedno tako zelo različni in ravno v tem je lepota in čas mozaičarstva!

002 delavnica-orle-mozaicni-nakit-igor-obesek

To je recimo tudi zelo zanimiva interpretacija zastavljene naloge. Taoistično načelo “manj je več” v praksi. Všeč so mi takšne drzne izvedbe, saj je za takšno kreacijo potreben pogum.

006 delavnica-orle-mozaicni-nakit-manekenka1

Tako veseli so bili tečajniki na koncu delavnice. Poglejte, kako krasen nakit je možno narediti v nekaj urah! Bravo! 🙂

Prav posebna izkušnja je bila zame, ko sem drugi del delavnice lahko prepustil prijateljici Nini Kolar, ki je mojstrsko poskrbela za nakitni del delavnice. sama ustvarja čudovit nakit že vrsto let. Moški, če ne veste, kaj bi svoji dragi podarili v decembru, ko so aktualni trije možakarji z belo brado, obiščite njeno spletno stran http://www.unikatnica.com/ in gotovo boste našli nekaj lepega za vašo drago. Prav tako je treba na tem mestu povedati, da je fotke za to fotoreportažo prispevala Nina. Hvala ti! 🙂 Ti si poskrbela za vizualni del, jaz pa za besedilo. Odlično team sva!

Čeprav sem razmišljal, da bi decembra organiziral še eno delavnico, sem nekako ugotovil, da je bolj pametno, da se vidimo spočiti spet v sredini januarja, kajti mesec december naj bo znamenju zasluženega odklopa za vas, pa tudi zame. Vsem, ki ste hodili letos na moje delavnice, bi se rad zahvalil, saj ste mi na vsakem tečaju zelo popestrili in polepšali življenje. Dajmo v tem stilu nadaljevati v letu 2014!

PS:  Naroči se na moje e-novice, pa boš na tekočem, kdaj bodo naslednji mozaičarski tečaji, pa še brezplačni e-priročnik o mozaičarstvu si lahko snameš v rubriki e-knjige! Še to, naslednji tečaj mozaičnega nakita bo 30.11.2014, če te zanima tovrstno ustvarjanje, klikni semkaj: http://www.robertlisac.com/tecaj-mozaicnega-nakita-30-11-2014/