Ni ravno pogosta situacija, da ima umetnik na razpolago vse, res vse, da naredi samo z enim klikom, z eno objavo, preboj kot umetnik. Marijan Pečar slika olja na platnu, akrile in akvarele znanih motoristov in zvezd formule 1.

(Ta in vse ostale slike so z dovoljenjem vzete iz osebnega profila Marijana Pečarja)

Ko je povedal svojo zgodbo na delavnici za umetnike, ki želijo zaslužiti več, mi je postalo jasno, da ima neverjetni izhodiščni položaj, da v kratkem času zablesti kot umetnik svetovnega slovesa. Zakaj?

  1. Je umetnik, ki ne ustvarja za vse, ampak samo za tiste, ki jim je blizu dirkanje z motorji in avtomobili. S tem se je že od vsega začetka pozicioniral v niši, kjer ni konkurence, ker je zelo malo umetnikov, ki na tem področju počnejo to, kar počne on.
  2. Ker lahko objavi na zidu nekaterih zvezdnikov slike njegovih del in bodo srečni zvezdniki, ker jih nekdo tako kuje v zvezde, da jih kar naslika, srečni bodo tudi vsi oboževalci zvezdnika in želim si, da bo srečen tudi Marijan, ki lahko na ta način dobi naročila iz celega sveta.
  3. Ker je Marijan Pečar tudi motorist po duši in razume “pleme” motoristov in celotnega športa, ki se odvija na dirkalnih stezah.

Predlagal sem mu, naj pripne kakšno sliko, ki ga prikazuje s čopičem v roki, kako slika olje na platnu zvezdnika motošporta in mu jo preprosto “pripopa” na zid fanpagea. Samo poglejte, koliko fanov ima Valentino Rossi!

Da, čez 12’000’000! Ufff! Torej to je publika, ki jo lahko Marijan zakuri z enim klikom, z eno objavo! Seveda je to šele začetek strategije, ki lahko prinese zelo konkretne rezultate. Zdaj sem prepričal Marijana, da mi print, ki mi ga je poklonil na delavnici, še lastnoročno podpiše. Me zanima, koliko bo vreden čez eno leto! 😉

Vrhunski print, ki čaka podpis 🙂

Sicer to mi sploh ni tako pomembno, pomembno mi je to, da Marijan naredi “drmr” na tej sceni in da začne še bolj živeti svoje sanje. To mu res iz srca privoščim. Če bi radi videli še ostala dela, ki jih je ustvaril, obiščite njegov facebook osebni profil: https://www.facebook.com/marijan.pecar

Tako pa je videti, ko pri Marjanu nastaja novo umetniško delo:

Na delavnici za umetnike, ki želijo zaslužiti več, so bili nad Marijanovi deli navdušeni tudi ostali udeleženci, ki o motošportu prav tako nimajo pojma, ampak jih je prepričalo delo, ki ga Marjan ustvarja. Tukaj si lahko ogledate kratko fotoreportaže iz te delavnice: Fotoreportaža delavnice za umetnike, ki želijo zaslužiti več (3.0) Naslednja tovrstna delavnica bo proti koncu maja 2016.

Če želite Marjanu pomagati, obiščite njegov FB osebni profil in všečkajte, predvsem pa delite njegove slike po vseh možnih kanalih naprej!

Marjan, držim pesti in privoščim ti, da se bodo prav kmalu same zvezde motošporta greble za tvoje slike!

ps: Naroči se na moje e-novice, ki izhajajo 2 x mesečno in v katerih podajam poleg mozaičarskih informacij tudi uporabne informacije za umetnike in ustvarjalce, ki želijo zaslužiti več. Torej v e-novicah podajam nasvete za lažjo in uspešnejšo prodajo umetniških kreacij.

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks