Po napotkih, ki mi jih je dal John Christian, sem včeraj uspel zadržati dih prvič v življenju več kot dve minuti, danes zjutraj pa celo 3 minute in pol! To seveda ni neki vrhunski rezultat, saj obstajajo posamezniki, ki so sposobni zadržati dih tudi 20 minut in več!

11080940_552767948198752_5880931530688460184_n

John Christian

Celotna zgodba pa se je začela, ko sva se z Johnom vozila proti Štajerski in je vprašal, če me moti, če dela dihalne vaje. Ker imam med vožnjo rad mir, sem mu rekel, da me to sploh ne moti. Možakar je začel dihati, najprej hitro in potem je za nekaj minut kar nehal dihati. Vmes sem poškilil v njegovo smer, če je se mu je slučajno kaj zgodilo. Daleč od tega, bil je prav prešerne volje in nisem si mogel kaj, da ga vmes ne bi malce zbadal s svojimi hudomušnimi komentarji, na katere seveda ni odgovarjal, ker je ravno zadrževal dih.

Postal sem radoveden in včeraj sem ga vprašal, kakšen je dejansko postopek, da to, navidezno nekoristno početje, natreniraš.

Dal mi je kar nekaj koristnih napotkov, ki izvirajo iz prakse, saj je sam sposoben zadržati dih skoraj 5 minut in v bistvu se njegov rezultat izboljšuje iz dneva v dan.

Seveda sem ga vprašal, v čem je sploh korist tega početja? John pravi, da s tem revitaliziraš telo, da ga napolniš s prano, da gre tukaj za spoznavanje samega sebe in za učenje, kako tudi v ekstremnih situacijah ohranjaš sproščeno telo. Preden sem šel včeraj spat, sem se lotil še nekaj rund tega dihanja in seveda nedihanja in že tako ali tako spim bolj malo, ampak kot kaže, sem se dejansko popolnoma »nafilal« z energijo, saj sem bil buden že ob pol šestih.

Preden sem šel v službo, sem v avtu ponovil Johnove vaje in v zelo kratkem času sem spet po dolgem času doživljal stanje miru, prijetne praznine, ki ga sicer poznam samo iz časov, ko sem še treniral in poučeval borilne veščine.

John, sicer trener življenjskih veščin in vodja delavnic o intuiciji (www.johnchristianseminars.com), svoje znanje podaja na miren in sproščen način, zelo nevsiljivo in nikogar ne poskuša prepričevati, kar se mi zdi pomembna vrlina, ker potem slišijo tisti, ki zares slišijo, kaj ima za povedati. Na področju intuicije je zelo  močan in že enkrat je z njegovimi uvidi zelo pomagal izboljšati življenje in spraviti moj poslanstvo glede mozaikov na bistveno višji nivo. Me zanima, kaj je na tokratnem obisku v Sloveniji zasadil v meni! Slutim, da spet nekaj zelo dragocenega.

Glede na to, da John vodi delavnice o intuiciji, sem ga seveda vprašal, če obstaja kakšna povezava med razvojem intuicije in tovrstnim treningom zadrževanjem diha in njegov odgovor je bil: »Da!«

Pravi, če bo skupina ta prava, da bo nekaj tega znanja posredoval zdaj v nedeljo 31.5.2015) na delavnici v Ljubljani, naslov delavnice je INTUITIVNA IN TELESNA INTELIGENCA – VODNIKA SKOZI STRES IN OSEBNE PREOBRAZBE. Prijave sprejemamo še samo danes ali jutri. Več informacij o delavnic dobiš tukaj: http://slo.arianasyard.com/2015/04/20/intuitivna-in-telesna-inteligenca/

PS: Če želiš dobiti Johnovo brezplačno e-knjigo v angleščini HOW TO DEVELOP INTUITIVE INTELLIGENCE, mi piši na roartdoo@gmail.com . Dobijo jo vsi tisti,  ki s tem pristajajo na to, da jim vsake toliko časa pošljemo kakšen mail v zvezi z Johnovimi aktivnostmi in delavnicami v Sloveniji.

Podobni članki: