Orel je kralj vseh ptic. Kroži visoko nad zemljo, ima pregled nad situacijo in četudi se zdi, da nič ne dela, ker tako lahkotno kroži na nebu, je zelo buden, pozoren in opazi prav vse. Ko zagleda plen, je navidezne pasivnosti konec, zažene se proti žrtvi.

20150905_163301

Orel nam torej pomaga, kadar želimo imeti pregled nad situacijo, da se dvignemo v zrak in lahko celotno situacijo oceni iz večje razdalje, kjer dogajanje postaje bolj jasno in objektivno.

20150807_130609

Uči nas, da se ni treba vedno mučiti, če želimo uspeti. Tako kot Orel izkorišča vzgonske vetrove v gorah, tako lahko tudi mi izkoriščamo v dani situacijo energijo in okoliščine, ki so nam na voljo, le zaznati jih je treba, šele takrat jih lahko tudi izkoristimo sebi v prid.

20150808_071906-1_resized

Orel nas uči, da je treba razpeti krila, če hočemo leteti. Če želiš prebuditi energijo orla v sebi, ga preprosto oponašaj. Odroči roke in si predstavljaj, kako letiš nad oblaki, kako te veter dviguje vedno višje, kroži, uživaj in začuti ta občutek kraljevske svobode in moči. To je tvoja prava narava, če je orel tvoja žival moči.

Odličen primer, kako se lahko gibalno vživiš v posamezne živali, prikazuje Orlando Cani, zame eden največjih gibalnih mojstrov z globokim razumevanjem, kako gibanje vpliva na duševnost in seveda na telo. Pri minuti in pol prikazuje gibanje orla: https://www.youtube.com/watch?v=jUduX5_mCLk . Takšno gibanje lahko sproži cel kup asociacij in vpogledov, kako deluje in ravna posamezna žival moči. Če se gibaš v vsakdanjem življenju kot miška, vedno nekje po kakšnih vogalih, s povešem pogledom in prestrašen, potem to verjetno vpliva na psiho. Če lahko izbiram med gibanjem miške in orla, bom seveda izbral gibanje orla, kaj pa ti?

Priporočam oponašanje tudi ostalih živali moči, kajti kar oponašaš, začutiš, kar začutiš, postaneš.

Vesel bom vsakega odziva, mnenja, vprašanja.

***

Če želiš naročiti obesek svoje živali moči, mi piši: roartdoo@gmail.com . Obesek lahko izrezljam iz govoje kosti, lesa, kamna ali kovanca. V tej galeriji si lahko ogledaš obeske različnih živali moči in še nekatera druga dela: http://www.robertlisac.com/bone-carving-galerija/ .

***

Brezplačni e-knjigi MOZAIK – PRIROČNIK ZA ZAČETNIKE in KAKO DOLOČIŠ PRAVO CENO SVOJIH UMETNIŠKIH IZDELKOV si lahko snamete s pomočjo kode, ko se prijavite na brezplačne e-novice na tej spletni strani. V e-novicah bo govora o mozaikih in seveda tudi o tem, kako uspešno prodajati umetniške izdelke in storitve. V primeru, da imate težave s prenosom e-knjig, mi prosim pišite na roartdoo@gmail.com!

bothbooks

Podobni članki: